Members gallery - filename stuck
Login
User Name
Password   


Registration is FREE. Click to become a member of OrchidBoard community
(You're NOT logged in)

menu menu

Sponsor
Donate Now
and become
Forum Supporter.

Members gallery - filename stuck
Many perks!
<...more...>


Sponsor
 

Google


Fauna Top Sites
LOG IN/REGISTER TO CLOSE THIS ADVERTISEMENT
  #1  
Old 11-02-2020, 11:36 AM
SouthPark's Avatar
SouthPark SouthPark is offline
Senior Member
 

Join Date: Dec 2018
Member of:AOS
Location: Australia, North Queensland
Posts: 3,590
Default Members gallery - filename stuck

Hi all! Maybe this has been noticed before ------ in the members gallery upload area ---- where if I upload a photo with a particular filename, and then I DELETE that particular photo having that particular filename ...... and then I proceed to upload a different photo that just so-happens to have the same filename as the previously deleted photo ...... it is noticed that the ORIGINAL photo re-appears in the gallery, even though the 'new' replacement photo (having the same filename) is supposed to over-write the old photo.

http://www.orchidboard.com/community...0&ppuser=41863

In the attachment shown ----- the small thumbnail still shows the 'old' (supposed to be deleted image) ..... and even though the big photo shows the NEW replacement image ........ it will turn out that the OLD image (which is supposed to have been deleted/erased) still dominates. It means that the original image was not actually deleted.

I don't actually mind if the original image wasn't 'truly' deleted. I'm just commenting on a glitch in the system -- where the old image basically still stuck in the syste, even though the OrchidBoard system is supposed to have 'deleted' it.

So - just reporting a glitch/bug thing only

Members gallery - filename stuck-overwrite-jpg

Attached Thumbnails
Members gallery - filename stuck-overwrite-jpg  

Last edited by SouthPark; 11-02-2020 at 01:18 PM..
Reply With Quote
  #2  
Old 11-02-2020, 11:39 AM
SouthPark's Avatar
SouthPark SouthPark is offline
Senior Member
 

Join Date: Dec 2018
Member of:AOS
Location: Australia, North Queensland
Posts: 3,590
Default

It can be seen that the thumbnail doesn't match the 'new' pic. And once I exit the gallery and return ...... the old pic will show up ...... and the 'new' pic will be gone. That is - at the moment, it looks like the old pic just gets stuck in the system.

That is - using the option to delete the old photo, followed by uploading a different photo having the same name as the previously-deleted photo ..... results in the unexpected return (re-appearance) of the 'deleted' photo.

http://www.orchidboard.com/community...0&ppuser=41863


Last edited by SouthPark; 11-02-2020 at 01:15 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 11-03-2020, 08:51 AM
SouthPark's Avatar
SouthPark SouthPark is offline
Senior Member
 

Join Date: Dec 2018
Member of:AOS
Location: Australia, North Queensland
Posts: 3,590
Default

UPDATE:

Looks like the new replacement image has finally over-written the old image now. Interesting system behaviour.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-03-2020, 01:46 PM
camille1585's Avatar
camille1585 camille1585 is offline
Administrator
 

Join Date: Oct 2007
Location: middle of the Netherlands
Posts: 12,562
Default

Sorry, I just saw this. It could be that some changes only get written to the database at set times in the day, but I'm just guessing. Or you experienced a one time glitch? I never use the gallery so my knowledge of it is very limited.
__________________
Camille

Completely orchid obsessed and loving every minute of it....

My Orchid Photos
Reply With Quote
Post Thanks / Like - 1 Likes
Likes SouthPark liked this post
  #5  
Old 11-03-2020, 10:23 PM
SouthPark's Avatar
SouthPark SouthPark is offline
Senior Member
 

Join Date: Dec 2018
Member of:AOS
Location: Australia, North Queensland
Posts: 3,590
Default

Quote:
Originally Posted by camille1585 View Post
Sorry, I just saw this. It could be that some changes only get written to the database at set times in the day, but I'm just guessing. Or you experienced a one time glitch? I never use the gallery so my knowledge of it is very limited.
Thanks Camille! I haven't tested to see if it is a 1 time glitch, but can easily test for repeatability later.

The test would just be to upload a photo with a particular filename. And then delete that photo, and then upload a different photo having the same filename. And if the first image reappears, then it will mean that the forum software may take a while to do some background operations (that takes a while, such as 10 mins or 20 mins etc) before the new file actually over-writes the old one.

I should have posted this post under "News, Updates & Feedback". Thanks again Camille!
Reply With Quote
  #6  
Old 11-04-2020, 03:34 PM
SouthPark's Avatar
SouthPark SouthPark is offline
Senior Member
 

Join Date: Dec 2018
Member of:AOS
Location: Australia, North Queensland
Posts: 3,590
Default

UPDATE

Oh geeez ....... it appears that the OB forum software has a mind of its own. Because yesterday ------ the "new file" (new photo, the replacement) really did appear in my gallery for both the thumbnail and the image.

But right now ----- both the thumbnail and the actual big image have reverted to the photo that is supposed to be gone (deleted).

The pic with the opening bud is the OLD pic that is meant to have been deleted/erased. The gallery is now showing that pic for both the thumbnail and full-size pic.

But yesterday, it first started out as old pic for thumbnail, and new pic for the full-size image (as seen in the screenshot in the opening post). And then I mentioned that later in the day, it appeared that everything became GOOD - with thumbnail and full-sized pics transitioned to the NEW pic image.

But now, very surprisingly ------ the old pic has actually come back ------ and is seen in both the thumbnail and fullsize pic. The replacement pic is nowhere to be seen.


Last edited by SouthPark; 11-04-2020 at 03:40 PM..
Reply With Quote
  #7  
Old 11-04-2020, 03:50 PM
camille1585's Avatar
camille1585 camille1585 is offline
Administrator
 

Join Date: Oct 2007
Location: middle of the Netherlands
Posts: 12,562
Default

That's very strange! Unfortunately I can't do anything about it, I don't have access to the server directly...
__________________
Camille

Completely orchid obsessed and loving every minute of it....

My Orchid Photos
Reply With Quote
  #8  
Old 11-04-2020, 04:34 PM
SouthPark's Avatar
SouthPark SouthPark is offline
Senior Member
 

Join Date: Dec 2018
Member of:AOS
Location: Australia, North Queensland
Posts: 3,590
Default

Quote:
Originally Posted by camille1585 View Post
That's very strange! Unfortunately I can't do anything about it, I don't have access to the server directly...
Thanks Camille!

I was just thinking that the behaviour could be due to my web browser (firefox) cache features.

I've cleared cache and everything now, and all seems to ok. So the behaviour could be due to firefox. Will update if anything does change later. But could most likely be cache related ----- and not due to the forum side.

Thanks again Camille!


Last edited by SouthPark; 11-04-2020 at 04:38 PM..
Reply With Quote
  #9  
Old 11-04-2020, 04:46 PM
Roberta's Avatar
Roberta Roberta is offline
Super Moderator
 

Join Date: Jun 2008
Zone: 10a
Location: Coastal southern California, USA
Posts: 5,737
Members gallery - filename stuck Female
Default

I have found that cache can be really stubborn. With Firefox, I sometimes have to really get into the weeds... just clearing cache may be insufficient, if that doesn't work you can go to Cookies and Site Data, clear out the whole specific site, so that it rebuilds from scratch when you go back to it.
__________________
"Extraordinary claims require extraordinary evidence" Carl Sagan

Roberta's Orchids (Visit my back yard)

What's blooming for Southern California Species hobbyists (New page for December 2020)
Reply With Quote
Post Thanks / Like - 1 Likes
Likes SouthPark liked this post
  #10  
Old 11-05-2020, 02:21 AM
SouthPark's Avatar
SouthPark SouthPark is offline
Senior Member
 

Join Date: Dec 2018
Member of:AOS
Location: Australia, North Queensland
Posts: 3,590
Default

Thanks Roberta. Much appreciated. Clearing the cache and cookies, site data etc made an excellent difference.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
deleted, filename, image, photo, supposed


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tips for posting Photos RosieC About this board 123 07-16-2020 05:32 PM
Jr. Members vs. Members vs. Sr. Members? How is this determined?? emmajs243 About this board 14 02-08-2019 12:43 PM
Gallery Photos cb977 Beginner Discussion 21 12-13-2007 12:48 PM
Gallery Icon - new ! Marty News, Updates & Feedback 13 04-13-2007 01:14 PM
Gallery Now Open Marty News, Updates & Feedback 0 03-22-2006 02:41 PM

All times are GMT -4. The time now is 09:01 AM.

© 2007 OrchidBoard.com
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

Clubs vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.