Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load?
Login
User Name
Password   


Registration is FREE. Click to become a member of OrchidBoard community
(You're NOT logged in)

menu menu

Sponsor
Donate Now
and become
Forum Supporter.

Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load?
Many perks!
<...more...>


Sponsor
 

Google


Fauna Top Sites
LOG IN/REGISTER TO CLOSE THIS ADVERTISEMENT
Go Back   Orchid Board - Most Complete Orchid Forum on the web ! > >
Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-16-2020, 07:21 AM
camille1585's Avatar
camille1585 camille1585 is online now
Administrator
 

Join Date: Oct 2007
Location: middle of the Netherlands
Posts: 12,708
Default Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load?

Anyone else having issues with the forum sporadically loading really, really slowly or getting a "503 service unavailable" error? I've been getting this quite regularily in the past couple of weeks. Often I just need to wait a few minutes before trying again and then the page will usually load rather quickly.

I'm curious if it's just me, or if it's a problem for others. Yesterday evening I had to rewrite replies twice to threads because the page timed out after I clicked to submit the reply.
__________________
Camille

Completely orchid obsessed and loving every minute of it....

My Orchid Photos
Reply With Quote
  #2  
Old 03-16-2020, 08:20 AM
Dollythehun's Avatar
Dollythehun Dollythehun is offline
Senior Member
 

Join Date: Aug 2016
Zone: 6a
Location: Northern Indiana
Posts: 5,392
Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load? Female
Default

I've noticed the same thing, Camille. The 503 warning only comes occasionally, but it always loads slowly.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-16-2020, 10:51 AM
Mountaineer370 Mountaineer370 is offline
Senior Member
 

Join Date: Mar 2017
Zone: 5b
Location: SE Michigan
Posts: 1,293
Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load? Female
Default

This has been an issue for me in the past, but as far as recently, I haven't had any issues until a day or two ago. I got a couple of 503 messages and, while I got on okay this morning, loading and posting is going very slowly.
__________________
Cheri
Reply With Quote
  #4  
Old 03-16-2020, 11:08 AM
WaterWitchin's Avatar
WaterWitchin WaterWitchin is offline
Super Moderator
 

Join Date: Feb 2011
Zone: 6a
Location: Kansas
Posts: 3,066
Default

Quote:
Originally Posted by Mountaineer370 View Post
This has been an issue for me in the past, but as far as recently, I haven't had any issues until a day or two ago. I got a couple of 503 messages and, while I got on okay this morning, loading and posting is going very slowly.
I get that on and off all the time. I'm more inclined to think it has to do with what device I'm on, and the general traffic in my part of the world and ISP provider. But hey, I'm an old lady in self-isolation for the most part. I'll leave that up to the IT/TechnoGeeks to weigh in.

I do believe as self-quarantine grows, we'll either got a lot busier or a whole lot slower around here.

PS I tend to notice slower load on my iPhone than my PC, which is why I tend not to do anything on my phone other than an occasional check in. If I want to reply, it's back to the PC. On the PC though, I get a lot more 503's. I've learned with more than a short response (i.e., I get long-winded) I usually do a cut/paste so I don't have as many do-overs.

Last edited by WaterWitchin; 03-16-2020 at 11:12 AM..
Reply With Quote
Post Thanks / Like - 1 Likes
Likes sharonberdi liked this post
  #5  
Old 03-16-2020, 05:53 PM
Roberta's Avatar
Roberta Roberta is offline
Super Moderator
 

Join Date: Jun 2008
Zone: 10a
Location: Coastal southern California, USA
Posts: 6,268
Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load? Female
Default

I see this fairly often as well. I agree with WW, if my post after I hit the "send" button is slow, I copy it, so that the do-over is faster. I think that this is a server problem.
__________________
"Extraordinary claims require extraordinary evidence" Carl Sagan

Roberta's Orchids (Visit my back yard)

What's blooming for Southern California Species hobbyists (New page for March 2021)
Reply With Quote
  #6  
Old 03-18-2020, 05:59 PM
AnonYMouse's Avatar
AnonYMouse AnonYMouse is offline
Senior Member
 

Join Date: Jun 2012
Zone: 9b
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 2,309
Default

Yes
__________________
Anon Y Mouse

"Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity." Hanlonís Razor

I am not being argumentative. I am correcting you!

LoL Since when is science an opinion?
Reply With Quote
Post Thanks / Like - 1 Likes
Likes sharonberdi liked this post
  #7  
Old 03-18-2020, 06:53 PM
Roberta's Avatar
Roberta Roberta is offline
Super Moderator
 

Join Date: Jun 2008
Zone: 10a
Location: Coastal southern California, USA
Posts: 6,268
Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load? Female
Default

I also notice that it is often glacial in working my way up the "tree". I find that I need to go all the way up to the home page after looking at post(s) within a forum or else the fact that I visited those sub-forums doesn't get recorded (making it a challenge to figure out what I have and haven't looked at) and every step takes awhile.
__________________
"Extraordinary claims require extraordinary evidence" Carl Sagan

Roberta's Orchids (Visit my back yard)

What's blooming for Southern California Species hobbyists (New page for March 2021)
Reply With Quote
  #8  
Old 03-19-2020, 04:34 AM
camille1585's Avatar
camille1585 camille1585 is online now
Administrator
 

Join Date: Oct 2007
Location: middle of the Netherlands
Posts: 12,708
Default

Given the current situation, I'm unsure if the lagginess is due to the fact that many more people are using internet to work from home, or an issue with the server the forum is housed on. But I was having issues already over a month ago, before the proverbial sh*t hit the fan.

My original thought was to check if this was a problem for others and then pass on the message to Marty. But now I hate to bother him with trivial things when he might have his plate full figuring out how to keep his business afloat amidst the increasing lockdowns and restrictions.
__________________
Camille

Completely orchid obsessed and loving every minute of it....

My Orchid Photos
Reply With Quote
  #9  
Old 03-19-2020, 10:07 AM
WaterWitchin's Avatar
WaterWitchin WaterWitchin is offline
Super Moderator
 

Join Date: Feb 2011
Zone: 6a
Location: Kansas
Posts: 3,066
Default

Quote:
Originally Posted by camille1585 View Post
Given the current situation, I'm unsure if the lagginess is due to the fact that many more people are using internet to work from home, or an issue with the server the forum is housed on. But I was having issues already over a month ago, before the proverbial sh*t hit the fan.

My original thought was to check if this was a problem for others and then pass on the message to Marty. But now I hate to bother him with trivial things when he might have his plate full figuring out how to keep his business afloat amidst the increasing lockdowns and restrictions.
I agree with the issues being ongoing for some time. And especially not bugging Marty about trivialities at present time. I'm sure his hands are full. Good Call Camille.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-19-2020, 10:30 AM
Ray's Avatar
Ray Ray is offline
Senior Member
 

Join Date: May 2005
Member of:AOS
Location: Oak Island NC
Posts: 12,418
Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load? Male
Default

I disagree. Donít forget that he makes ad money from this forum, so making it run well is also to his advantage.
__________________
Ray Barkalow, Orchid Iconoclast
Want Better Plants? READ THIS
firstrays.com

Free Shipping in the US! (see terms & conditions for details)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
curious, forum, load, noticing, page


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vivarium Forum Tindomul Pet Depot 1 05-08-2020 01:28 PM
Reminder of forum rules camille1585 About this board 4 09-26-2019 07:23 AM
Slow - Why is this forum so slow? Deena Orchid Lounge 2 12-26-2016 09:54 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:01 AM.

© 2007 OrchidBoard.com
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

Clubs vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.