Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load?
Login
User Name
Password   


Registration is FREE. Click to become a member of OrchidBoard community
(You're NOT logged in)

menu menu

Sponsor
Donate Now
and become
Forum Supporter.

Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load?
Many perks!
<...more...>


Sponsor
 

Google


Fauna Top Sites
LOG IN/REGISTER TO CLOSE THIS ADVERTISEMENT
Go Back   Orchid Board - Most Complete Orchid Forum on the web ! > >
Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #11  
Old 03-19-2020, 01:50 PM
WaterWitchin's Avatar
WaterWitchin WaterWitchin is offline
Super Moderator
 

Join Date: Feb 2011
Zone: 6a
Location: Kansas
Posts: 3,066
Default

Well hmmmmmm. Since Marty pays all the expenses (no idea what it costs) and has a real business to take care of, I doubt he would see OB as a priority at the moment. If he does make any money after expenses on this website, I'm sure it's chump change compared to one's livelihood.

So yup, gotta agree to disagree on this one Ray. If it's a lucrative website, I guess you could always offer to take it over for the big bucks. Me, Imma just be grateful it exists, let Marty put the extra change in his pocket if there is any, and be occasionally inconvenienced by slow processes from time to time.
Reply With Quote
Post Thanks / Like - 1 Likes
Likes camille1585 liked this post
  #12  
Old 03-19-2020, 09:16 PM
SpclK's Avatar
SpclK SpclK is offline
Member
 

Join Date: Dec 2019
Zone: 6a
Location: South of Dayton, OH
Posts: 54
Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load? Female
Default

I haven't seen the 503 error; however, what I experience is having to log in again after typing a rather lengthy reply or thread. The only way to get around this is to copy and paste my reply or post and log back in or click "back" a few times to get to the previous page I was on before I was logged out.
__________________
Oooo, pretty blooms; must have! LOL
Quoting Roger of Roger's Orchids on YouTube
Reply With Quote
Post Thanks / Like - 1 Likes
Likes WaterWitchin liked this post
  #13  
Old 03-19-2020, 09:43 PM
WaterWitchin's Avatar
WaterWitchin WaterWitchin is offline
Super Moderator
 

Join Date: Feb 2011
Zone: 6a
Location: Kansas
Posts: 3,066
Default

Quote:
Originally Posted by SpclK View Post
I haven't seen the 503 error; however, what I experience is having to log in again after typing a rather lengthy reply or thread. The only way to get around this is to copy and paste my reply or post and log back in or click "back" a few times to get to the previous page I was on before I was logged out.
A lot of times if I'm doing a looong post, I put it down on MSword, or carrier of choice. When finished, I paste to my reply. No reason to do a prolonged blahdeblah twice, Right?
Reply With Quote
  #14  
Old 03-20-2020, 02:31 AM
camille1585's Avatar
camille1585 camille1585 is online now
Administrator
 

Join Date: Oct 2007
Location: middle of the Netherlands
Posts: 12,709
Default

Quote:
Originally Posted by SpclK View Post
I haven't seen the 503 error; however, what I experience is having to log in again after typing a rather lengthy reply or thread. The only way to get around this is to copy and paste my reply or post and log back in or click "back" a few times to get to the previous page I was on before I was logged out.
That might actually be normal forum behavior. Do you log in every time you visit the forum? That would be the reason why. The login times out after a period of inactivity, with typing a lengthy post counting as that. If you login and click "remember me" under it you'll stay logged in for pretty much forever.
__________________
Camille

Completely orchid obsessed and loving every minute of it....

My Orchid Photos
Reply With Quote
  #15  
Old 03-20-2020, 12:59 PM
neophyte's Avatar
neophyte neophyte is offline
Senior Member
 

Join Date: Feb 2016
Zone: 9b
Location: Bay Area
Posts: 591
Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load?
Default

I have noticed the forum being quite slow to load (especially when you first go onto the website). A couple days ago I got a 503 error message. It was the first time that happened in a while, but it has happened a bit more frequently in the past.

Here's some info from a Google search: A 503 Service Unavailable Error is an HTTP response status code indicating that a server is temporarily unable to handle the request. This may be due to the server being overloaded or down for maintenance.

When they say "the server is unable to handle the request," I believe they mean that the website is unable to load on your computer (the website has a server, and it can't connect to your laptop). Or something like that. It usually means that it's handling too many requests (ie., too many people are using the website at the same time). So unless we've all been having bad wifi lately or Marty's suddenly decided to take down the servers for maintenance intermittently, it's likely a malfunction on the server's end. The thing is, I just don't believe that the too many users thing is the root of this problem because there's a record of 2023 users online (unless either that's not real or I'm misinterpreting what that number means).
Reply With Quote
  #16  
Old 03-20-2020, 02:06 PM
camille1585's Avatar
camille1585 camille1585 is online now
Administrator
 

Join Date: Oct 2007
Location: middle of the Netherlands
Posts: 12,709
Default

Quote:
Originally Posted by neophyte View Post

When they say "the server is unable to handle the request," I believe they mean that the website is unable to load on your computer (the website has a server, and it can't connect to your laptop). Or something like that. It usually means that it's handling too many requests (ie., too many people are using the website at the same time). So unless we've all been having bad wifi lately or Marty's suddenly decided to take down the servers for maintenance intermittently, it's likely a malfunction on the server's end. The thing is, I just don't believe that the too many users thing is the root of this problem because there's a record of 2023 users online (unless either that's not real or I'm misinterpreting what that number means).
It's the opposite, your computer can't reach the server, or takes too long to reach it.

Yes, we had a record of 2023 users online (registered and lurkers), but this was also at the time when OB was hosted on a dedicated server, and Marty was regularily upgrading to bigger and better in order to deal with the traffic. If my memory is correct, the forum got transferred to the servers of Mist King, Marty's company, some years ago now. I don't know the configuration, but it could be extra traffic on Mist King slowing us down.

PS: I've given Marty a heads up and told him it was more of an annoyance rather than a real problem. I don't know if anything will happen, but at least he'll be aware of of the issues.
__________________
Camille

Completely orchid obsessed and loving every minute of it....

My Orchid Photos

Last edited by camille1585; 03-20-2020 at 02:17 PM..
Reply With Quote
Post Thanks / Like - 1 Likes
Likes WaterWitchin liked this post
  #17  
Old 03-20-2020, 02:11 PM
neophyte's Avatar
neophyte neophyte is offline
Senior Member
 

Join Date: Feb 2016
Zone: 9b
Location: Bay Area
Posts: 591
Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load?
Default

Camille, thanks for the tech correction, hehe. The Mist King traffic's slowing us down makes a lot of sense. Thanks for the possible explanation.
Reply With Quote
  #18  
Old 03-20-2020, 09:26 PM
Fuerte Rav Fuerte Rav is offline
Senior Member
 

Join Date: Feb 2019
Location: Fuerteventura, Canary Islands
Posts: 188
Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load? Female
Default

I've just had a 503 error message. Forum was quite slow this evening before that.
Reply With Quote
  #19  
Old 03-21-2020, 12:38 AM
Bobj. Bobj. is offline
Jr. Member
 

Join Date: Mar 2020
Posts: 29
Anyone else noticing that the forum is sometimes slow to load?
Default

Same here in Mackay, Qld.
Cheers, Bobj.
Reply With Quote
  #20  
Old 03-25-2020, 05:47 PM
SouthPark's Avatar
SouthPark SouthPark is offline
Senior Member
 

Join Date: Dec 2018
Member of:AOS
Location: Australia, North Queensland
Posts: 3,896
Default

Definitely ----- maybe within the last few days or even the last week, I eventually noticed that the "503
Service Unavailable" message comes up occasionally for orchidboard. For orchidboard only. Other websites - no problem. So something must have come up with the orchidboard server.

The nice thing is - it's intermittent, but at least still usable until the cause of the problem is identified and fixed up.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
curious, forum, load, noticing, page


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vivarium Forum Tindomul Pet Depot 1 05-08-2020 01:28 PM
Reminder of forum rules camille1585 About this board 4 09-26-2019 07:23 AM
Slow - Why is this forum so slow? Deena Orchid Lounge 2 12-26-2016 09:54 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:23 AM.

© 2007 OrchidBoard.com
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

Clubs vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.